[ COVID-19 ] For all the latest information on COVID-19, go to the official SA COVID-19 resource portal : sacoronavirus.co.za

Achter de bergen ligt Breedekloof | Perswijn

Written by Ronald de Groot for Perswijn

 

Zuid-Afrika, of liever gezegd DeKaap, is een fascinerend wijngebied. Je vindt er alles, van simpel en goedkoop tot groots en duur. Er gaat veel aandacht uit naar de bekende gebieden, zoals Stellenbosch en Swartland. Maar er wordt ook op andere plekken aan de weg getimmerd. Bijvoorbeeld in Breedekloof, achter de Boland Mountains. Daar willen wijnmakers zich profileren met bijzondere Chenin. Een goede reden om er eens een kijkje te nemen.

 

Olifantsberg: hoog niveau

Een van de leidende bedrijven in Breedekloof, project van de Nederlander Paul Leeuwerik. De focus ligt er op Rhônedruiven; de cabernet is hier zelfs helemaal gerooid. Prima idee. Wijnmaakster Elizma Visser kwam in 2016 om de puntjes op de i te zetten. Haar man Ferdi maakt fraaie wijnen bij Deetlefs. Haar Rhôneblends zijn van een hoog niveau. En die niet alleen.

 

Chenin Blanc 2017, Breedekloof* 16 pnt

Honing en perzik, rijpe appel, gele pruimen | Structuur, diepte, elegant en sappig, mooie zuren, jeugdig.

Blanc 2017, Breedekloof 16,5 pnt

60% Roussanne/30% Grenache Blanc/10%Chenin Blanc | anijs, bloemen, rijpe peer, abrikozen, complex | breed, weelderig, spannend, mooie zuren, bitters.

Silhouette 2015, Breedekloof 16 pnt

85% Syrah/Grenache/Carignan/Mourvèdre | kruiden en specerijen, zwart fruit, confituur, tijm, zoete kersen, elegant, sappig, goede zuren, goede tannine.

 

Continue reading.