[ COVID-19 ] For all the latest information on COVID-19, go to the official SA COVID-19 resource portal : sacoronavirus.co.za

Cape Wine 2018

Written by Arjen Pleij for Kasteel Engelenburg

 

Van woensdag 12 tot en met vrijdag 14 september vond de grootste wijnbeurs van Zuid-Afrika plaats in Kaapstad, genaamd Cape Wine. Deze beurs vind iedere drie jaar plaats. Vanuit de hele wereld kwam men samen om de nieuwe oogstjaren te proeven van meer dan 300 Zuid-Afrikaanse wijnproducenten. Onze Food and Beverage Manager en sommelier Arjen Pleij bezocht de beurs en schreef hierbij zijn ervaringen. Op de openingsbijeenkomst werd duidelijk dat het niet goed gaat met de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

 

 

Wines of South Africa (Wosa) organiseerde in samenwerking met de producenten naast de fantastische driedaagse beurs vele evenementen om alle internationale gasten en journalisten een uitgebreid beeld te geven van Zuid-Afrika. Evenementen in townships, evenementen voor goede doelen, op locatie bij wijnbedrijven maar ook proeverijen met de mogelijkheid om oude jaargangen te proeven. Dit om alle facetten te benadrukken en tevens te laten zien dat de wijnen ook kunnen ouderen. Aanbevolen wit Paserene chardonnay, Franschhoek, 2017 van Martin Smith Kershaw Clonal Selection chardonnay, Elgin, 2017 van Richard Kershaw MW Rall AVA chenin blanc, Swartland, 2017 van Donovan Rall De Morgenzon The Divas chenin blanc, Stellenbosch, 2017 van Carl van der Merwe Lourens Family Skuinskap steen, Piekenierskloof, 2017 van Franco Lourens Alheit Huilkrans chenin blanc, Skurfberg, 2017 van Chris Alheit Olifantsberg Lark chenin blanc, Breedekloof, 2017 van Elizma Visser.

 

Continue reading.